Brug af massagestol under graviditet.

Gravid kvinde

Graviditet er en tid, hvor du er nødt til at sætte spørgsmålstegn ved alt

hvad du gør, og dobbelt tjekke, om det er sikkert at gøre, hvad du gør. Er det sikkert at bruge en massagestol i løbet af disse afgørende ni måneder?

Mens en gravid kvinde længes efter at få en dejlig massage for at lindre hendes smertende ryg, skuldre, arme og ben, hvor sikkert er det så at bruge en vibrerende massagestol? Der er en masse modstridende oplysninger om massage stole og graviditet. Lad mig forsøge at rydde det meste af den forvirring i denne artikel.

Er det sikkert at bruge en vibrerende massagestol under en graviditet?

En massage fra en massagestol hjælper med at forbedre kroppens cirkulation, hvilket giver lindring fra forskellige ømheder og smerter. Men er disse specialiserede stole sikre for gravide kvinder? Kan vibrationerne fra en massagestol vise sig skadeligt for fosteret i livmoderen?

Fosteret i livmoderen er sikret i fosterhinden, som indeholder fostervand. Denne væske og livmodersæk støtter fosteret, hvilket giver det rigelig beskyttelse. Når man sidder på en vibrerende massagestol for at få en massage, vil det på ingen måde påvirke fosteret. De vibrationer forårsaget af stolen, er ligesom de vibrationer, der kommer når man går og vil derfor ikke forårsage nogen skade.

Den næste spørgsmål, der vækker bekymring hos en kommende mor, er det faktum, om stolen udsender elektromagnetiske stråling, fordi stolen kører på elektricitet. Men de elektromagnetiske udsendte strålinger er meget svage og ikke er stærke nok til at forårsage nogen skade på den voksende foster.

Massagestole er kendt for at være sikker i alle faser af graviditeten

men det er bedst at bruge dem i løbet af andet og tredje trimester, simpelthen fordi det første trimester er forbundet med større risiko for abort.

En gravid kvinde kan sidde i den vibrerende massagestol i 15 til 20 minutter, to gange om dagen. Sidder man i længere tid, er det set at give muskelsmerter. Så længe man bruger massagestolen i moderate mængder, vil ingen skade ske med den kommende mor eller det udviklende foster.

Samlet set er vibrerende massagestole sikkert for gravide kvinder. Dog bør kvinder med store maver sikre, at de ikke lægge pres på deres maver, mens de sidder i stolen. Desuden, hvis en kvinde er for stor til at passe ind i stolen, tilrådes det ikke at forsøge at presse sig ned i massagestolen. Dette vil kun gælde uønsket pres på maven og kan ikke være meget sikkert. Kvinder med komplikationer såsom forlæggende moderkage osv. under deres graviditet, bør også undgå at sidde på disse stole.

På de fleste massagestole, står der at du ikke skal bruge stolen hvis du er gravid. Men disse meddelelser er primært fordi stolens producenter ikke ønsker at blive sagsøgt af en gravid kvinde, der hævder at have oplevet komplikationer efter at have benyttet stolen. De frygter, at selv om komplikation ikke er blevet udløst af stolen, kan kvinderne give dem skylden.

Massagestol under graviditet

Fordele ved at bruge en  – Lindrer ømhed og smerter Ingen behøver at fortælle dig, at massage er en vidunderlig måde at slappe af på. De kan ikke blot øge blodcirkulationen, men også løsne anspændte muskler i kroppen. Desuden beroliger det nervesystemet, hvorved angst under graviditet. Gravide kvinder er normalt meget trætte og ømme fra alle rygsmerter, understregede skuldre osv. massagestolen hjælper til at lindre al den smerte, så de kan sove godt om natten.

Forbedrer ens humør

Udover at massagestolen lindre fysisk stress, kan massagestole og hjælpe på at lindre psykisk stress. En massage er ikke kun lindring af ømhed og smerter under graviditeten, men også lindring af den samlede ubehag man føler. Dette efterlader den kommende mor afslappet og i bedre humør. Hun føler sig frisk og energisk efter en massage. Massagen medføre stigning i endorfin (et kemikalie der giver en følelse af lyst, succes og energi) i blodet, hvilket bidrager imidlertid til en positiv holdning.

Før du bruger en massagestol, sørg for at tjekke med din læge og følge hans eller hendes råd. Hvis du er bekymret for stolens virkning på deres ufødte barn, så er det bedre at undgå at sidde i én, således at forhindre yderligere stress. Frem for alt er det afgørende sikkerheden på din baby og dit eget velbehag.

Tilbage til forsiden massagestole